SONČNA UPRAVA
Edvard Brank s.p.

Brodska c. 38, Ljubljana
ID za DDV : SI21113718
- smo davčni zavezanec
POSLOVNI RAČUN :
NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D., LJUBLJANA
Račun št. : 
0203 2025 4720 985
tel/fax:
 00386 1 512 24 03,
mobile:
00386 41 80 33 48
,
e-mail:
email@adriablue.net

Facebook

Spletna trgovina

DESULFATIZACIJA

VSI CTEK POLNILNIKI - VZDRŽEVALNIKI IMAJO FUNKCIJO "DESULFATIZACIJA"

SULFATIZACIJA :
star, "skoraj prazen" akumulator, premalo rabljen in polnjen oz. akumulator, ki je (pre)dolgo čakal na kupca v kaki trgovini, je pogosto močno sulfatiziran. Je sicer uporaben, vendar lahko močno sulfatiziran. V specializiranih trgovinah oz.servisih jih "obudijo" s krajšo in močno povišano napetostjo polnjenja. Seveda to ni preveč dobro za akumulator.
To "bujenje" ni zastonj, če ne kupite pri njih.

Večina "sodobnih" polnilnikov sploh ne začne s polnjenjem takih akumulatorjev, ker so preveč prazni ! CTEK začne polnjenje že, ko ima akumulator samo 2V napetosti!

To "bujenje", vendar precej nežnejše za akumulator ( in vaš žep ), lahko napravite s CTEK polnilniki, ki poleg nekaj sekundne desulfatizacije nadaljuje z "mehkim" startom polnjenja in testom akumulatorja, če ta sprejema polnilni tok.
Prav zaradi teh in drugih edinstvenih in patentiranih funkcijah so CTEK polnilniki toliko bolj učinkoviti od konkurence in vedno večih ( ponavadi cenenih ) kopij.
Z večkratnimi ponovitvami polnjenja ( s tem, da priklopimo in odklopimo polnilnik iz šuko vtičnice, medtem, ko je polnilnik priklopljen na akumulator, saj CTEK vsakič, ob pričetku polnjenja prične z desulfatizacijo ) stanje še izboljšamo. Svinčev sulfat, ki se je nabral v obliki kristalov na svinčenih ploščah akumulatorja, se "odlušči" s teh plošč. Akumulator je ponovno uporaben.

Vendar pozor! Če dopustite, da akumulator večkrat sulfatizira, mu s tem skrajšujete življensko dobo !
Zavedati se moramo, da ni polnilika, ki bi iz starega, zapuščenega ( to je nevzdrževanega ) akumulatorja "naredil" novega !
Tak akumulator boste morali slej ali prej ( preje slednje ) zamenjati z novim,
saj ste ga po lastni krivdi "postarali" ( nevzdrževali ) !
Priporočamo, da že nov akumulator ( če ga ne uporabljate pogosto ), vzdržujete, da ne sulfatizira !

CTEK polnilniki imajo edinstveno ( unikatno ) funkcijo vzdrževanja, ki je patentirana. 

POZOR : ugotovili so, da se posebno aktiven proces sulfatizacije začne, ko pade napetost pod 12,3V !

Mnogokrat že v trgovini kupimo rahlo sulfatiziran akumulator, ker je od dneva izdelave v tovarni, trgovca pa do vas lahko preteklo že veliko časa (pot od izdelovalca do kupca) ! Ob nakupu akumulatorja bodite na to pozorni.

Kaj če polnimo sulfatiziran akumulator ?
Napetost hitro naraste in ob uporabi tudi hitro pade. Pri takem akumulatorju sodobni polnilniki prenehajo s polnjenjem, ko dosežejo limitirano napetos, kar se hitro zgodi.

Zato je pomembno, da akumulator najprej desulfatiziramo!

DESULFATIZACIJA : proces desulfatizacije začne VSAK CTEK polnilnik na začetku vsakega polnjenja z visoko frekventnimi impulzi. Tako »otrese« kristale svinčevega sulfata s površin celic in »izboljša« tokokrog med obema poloma.

Kako deluje CTEK polnilnik (vključno z desulfatizacijo):  TUKAJ

Kako izgleda desulfatizacija skozi prozorne stene akumulatorja : TUKAJ

 

SVINČENI AKUMULATOR: sicer pri polnjenju in praznjenju v njem potekajo elektrokemični procesi.
Ob praznjenju se svinčevi elektrodi spreminjata v svinčev sulfat, žveplena kislina pa v vodo - elektrolit se redči (zato je pomebno, da je pozimi akumulator napolnjen, saj lahko zmrzne).
Ob polnjenju se pozitivna elektroda spreminja v svinčev dioksid, negativna pa v čisti svinec.

SVINČEV AKUMULATOR – SESTAVA :

altNAPOLNJENOST AKUMULATORJA : srednja napetost svinčeve  ENE CELICE  je 2V :

alt


CTEK s patentirano funkcijo "Float/Pulse" zagotavlja večmesečno VZDRŽEVANJE akumulatorjev
v 95 do 100 % kondiciji in podaljšuje življensko dobo akumulatorja !

POVZETO IZ NEMŠKIH VIROV :
vesoljska agencija NASA je pred kakimi 30 leti trčila ob problem revitalizacije baterij na satelitih, ki so krožili okoli Zemlje več let. Na daljavo so jih desulfatizirali s posebnimi impulzi. To tehnologijo je kasneje prevzela tudi ameriška vojska.
CTEK je to inovacijo vgradil v svoje polnilnike že okoli leta 2000. Doslej je desulfatizator bilo možno kupiti le kot posebna komponenta v specializiranih trgovinah s ceno od 50 do cca. 170 EUR. Manj ko je desulfator močan, cenejši je. Cenena kitajska konkurenca je tudi naredila svoje.

Koliko stane samo desulfatizator : TUKAJ

Noben polnilnik ali desulfatizator pa ne izdela nove baterije oz. ne spremeni svinčevega sulfata nazaj v svinec in ga "vgradi" nazaj na celice !
Če je bila baterija že preveč iztrošena, s CTEK polnilniki oz. desulfatizacijo lahko le podaljšamo že skoraj istrošeno baterijo še za eno do dve leti. Ali pa tudi ne. Moramo vedeti, da je taka, močno sulfatiziran akumulator, že na koncu svoje delovne dobe.

To smo preizkusili tudi mi. V kontejnerjih marin ali avtoelektrikarjev smo pobrali nekaj "na pol mrtvih" akumulatorjev ( od cca. 9 do 10,5 V ). Na našem plovilu so vzdržale še do dve leti.
Kupljene nove akumulatorje smo vzdrževali vedno, ko je bilo mogoče.
Nekateri akumulatorji so zdržali tudi do 11 let !
Kar je za jadrnico, kjer se ne motorira veliko, izdredno veliko.

S CTEK-om lahko dosežete do trikrat daljšo življensko dobo baterije ( nemški vir ) , pomebno pa je, da jo vzdržujete že od začetka , saj ti, ko so priklopljeni, nikoli ne dopustijo sulfatizacijo !

 


Indonesia Pegawai Salon Classy Indian Lesbian Beauty Play Date Hardtied Com Pussy Filled With Own Piss Indian Sucking Indian Nice Tasty Smelly Indian Penis