SONČNA UPRAVA
Edvard Brank s.p.

Brodska c. 38, Ljubljana
ID za DDV : SI21113718
- smo davčni zavezanec
POSLOVNI RAČUN :
NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D., LJUBLJANA
Račun št. : 
0203 2025 4720 985
tel/fax:
 00386 1 512 24 03,
mobile:
00386 41 80 33 48
,
e-mail:
email@adriablue.net

Facebook

Spletna trgovina

KAKO POLNIMO in VZDRŽUJEMO PREKO VŽIGALNIKA ZA CIGARETE ?


Thumbnail
 

KAKO POLNIMO in VZDRŽUJEMO PREKO t.i. VŽIGALNIKA ZA CIGARETE ?
Skoraj vsako vozilo danes ima univerzalno vtičnico za 12 V električne  porabnike ( vžigalnik, luči, GSM polnilnik, ventilator, računalnik...).
Tako vtičnico imajo tudi nekatera motorna kolesa in skuterji.
Nekatera vozila imajo tudi po dve taki vtičnici. Eno spredaj, eno zadaj ali celo še v prtljažniku.
Preveriti moramo, če ima ta vtičnica elektriko tudi brez kontakta. Če je vezana preko kontaktne ključavnice, moramo na tej vtičnici plus kabelski priključek speljati mimo ključavnice, vendar vedno preko vsaj 8A varovalke
direktno na akumulator ! Električni vodnik naj bo preseka 2,5 mm2.
KABEL POLNILNIKA JE TANEK. PRIKLJUČIMO V TO VTIČNICO, ENOSTAVNO ZALOPUTNEMO VRATA, ZUNAJ PA ctek PRIKLJUČIMO NA 230 V.
To pride v poštev v garažah. Če je vozilo zunaj, je zaradi 230 VAC napetosti ( CTEK je priklopljen v šuko vtičnico ) potrebno več previdnosti.

O načinu takega priklopa poglejte  TUKAJ

Thumbnail
Tako univerzalno vtičnico ( v tem primeru je CTEK priklopljen na vozilu Porsche v trgovini v Ljubljani ), ki je namenjena za priklop 12 V porabnikov električne energije, je CTEK uporabil za POLNJENJE in VZDRŽEVANJE AKUMULATORJA na vseh vozilih in motornih kolesih!

Tako priključen je lahko več mesecev ! Akumulator bo vedno poln med 95 in 100 %.
   
Thumbnail

POLNJENJE - VZDRŽEVANJE PREKO CAN-BUS VTIČNICE - VŽIGALNIKA ZA CIGARETE

Če avto dalj časa ne uporabljate npr.  doma, na vikendu, pri plačani hrambi vozila...ali enostavno : če je akumulator preveč prazen, da bi vžgal motor ... CTEK MULTI XS 3600 ga tudi napolni in vzdržuje !
   
    Thumbnail

ENOSTAVNO ZALOPUTNETE VRATA IN GA ZAKLENETE.

Tako vzdrževanje je idealno za vozila, ki jih čez zimo hranimo na "toplem" in suhem  ( priključki največkrat prodani lastnikom cabrio vozil - Porsche, Audi TT, MB CLK, Alfa Romeo, Mazda, MG in druga dragocena vozila...).

V sezoni 2009 / 2010 je BMW za svoje kupce vozil in motornih koles ponudil CTEK-ov model MXS 3600 s setom za cig. vtičnice. Seveda s svojim logotipom in ceno. Prav tako je Yamaha za vzdrževanje akumulatorjev na njihovih motociklih uporabila CTEK XS 800.

Vedno več lastnikov skuterjev in štirikolesnikov se tudi odloča za ta preprost način vzdrževanja akumulatorja. Nakup tega vsake 3, 4 leta je sicer "samo"cca. 50 EUR ( bolj kvalitetnega proizvajalca ). Ob takem vzdrževanju vam ne bo potrebno vedno misliti na to, ali je poln ali ne, bo potreben nov nakup in "podiranje" sedeža, oklepa motornega kolesa...Izračun je preprost.


   
Thumbnail

TAKO ENOSTAVNO, VARNO, ČISTO, HITRO IN PRAKTIČNO ŠE NI BILO ! Tudi za laike in ljudi, ki jih to ni nikoli zanimalo !  Ženski spol bo odslej lahko sam poskrbel za svoje konjičke...

 
Poudarili bi še "malenkost" iz prakse :
   
Thumbnail

POGOSTO IMAJO VEČJA VOZILA DVE TAKI VTIČNICI. NA DRUGEM IMATE LAHKO - ODVISNO OD POTREBE - PRIKLJUČENE PORABNIKE KOT SO : 12 V PRENOSNI HLADILNIK, LUČ S PODALJŠKOM, INVERTER ZA PRENOSNIK...MEDTEM VAM PREKO DRUGEGA CTEK POLNI  AKUMULATOR !

Bojazen, da avto potem ne bo vžgal je odveč.
Če ste izbrali dovolj močan CTEK polnilnik in, če imate v bližini 230 VAC šuko vtičnico !

 
Indonesia Pegawai Salon Classy Indian Lesbian Beauty Play Date Hardtied Com Pussy Filled With Own Piss Indian Sucking Indian Nice Tasty Smelly Indian Penis